Ponedeljak - Petak 07:00 - 15:00
  • en
  • sl

EK Smart Plus

Najsavremenija usavršena verzija proslavljenog električnog kotla namenjenog instalaciji u sisteme etažnog grejanja, hibridnih i akumulacionih sistema. S obzirom da je opremljen svim neophodnim komponentama koje su potrebne za direktno priključenje na termičku i električnu instalaciju predstavlja kompaktno rešenje cele kotlarnice.

Poseduje sigurnosni termostat, senzor minimalnog i maksimalnog pritiska, sigurnosni prekidač niskog pritiska, cirkulaciona pumpa, sigurnosni ventil, ekspanziona posuda od 10l, sigurnosni sklop
za priključenje na električnu mrežu, praktično sve neophodno za ugradnju i korišćenje.

Tu je i moderna mobilna aplikacija koja uz pomoć Wi-Fi modula omogućava uključenje i isključenje sistema odakle god želite.

Tihi rad i kompaktno kućište malih dimenzija omogućava lako instaliranje i korišćenje čak i u najzahtevnijim i uslovima ograničenog prostora. Grejači, pumpe i trokraki ventil se uključuju preko kontrolera koji je zadužen za maksimalnu optimizaciju rada uređaja, koji takođe reguliše i snagu u malim koracima i podjednako vremensko angažovanje grejača čime omogućavaju precizno i štedljivo korišćenje energije.

Proizvodi se u jako širokoj paleti snaga od 6 do 27kW, pri čemu kotlovi manjih snaga (do 9kW) mogu biti monofazni što im značajno proširuje mogućnosti primene.

Prohromski grejači poslednje generacije “Insoloy 800” i visokoefikasna elektronska pumpa obezbeđuju pouzdanost u dugom periodu eksploatacije zadovoljavajući sve stroge evropske kriterijume u pogledu energetske efikasnosti, bezbednosti u radu i sigurnosti po okolinu.